16 Nisan 2021 Cuma

Ölüm geçirmez (Death Proof)




Ölüm geçirmez, en sevdiğim yönetmenlerden Quentin Tarantino’nun 2007 yapımı bir aksiyon gerilim filmi. Filmin birinci yarısı biraz Tarantino tarzından uzak ve ağır tempolu. İkinci kısım ise son sürat aksiyon sahnelerinin olduğu güzel kısım. Tarantino filmlerini seviyorsanız seyredin derim ama çocuklar olmadan. Konusu ise, manyak bir dublörün yollarda kadınlara dehşet saçması.

Film ile ilgili bir de not eklemek istiyorum. Bu film yani ‘Ölüm geçirmez’ ve Robert Rodriguez’in yönettiği ‘Dehşet gezegeni’ adlı filmler, ‘Grindhouse’ adı altında beraber oynatılmış, yani iki uzun metrajlı film birden. Grindhouse, ABD’de  ucuz filmlerin arka arkaya oynatılması esasına dayanan bir sistemin adı esasında. Bu film de, yani Grindhouse adlı film, bu eski sisteme atfedilerek gösterime girmiş. Ama gişede başarılı olmayınca, iki film birbirinden ayrılmış ve gösterimleri öyle devam etmiş. Ayrıca, ‘Ölüm geçirmez’ filmi yine eski filmlere gönderme yapılarak, renk bozuklukları, film atlamaları, görüntüde kayma ve bozulma gibi efektlerle çekilmiş. Ben beğendim filmi. Bu tarz aksiyon gerilim filmlerini ve Tarantino’yu seviyorsanız izleyin derim.

 

IMDB puanı: 7.0

Gösterim tarihi: 2007

Süresi: 2 saat 7 dakika

Türü: aksiyon, macera, gerilim

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Kurt Russell, Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Sydney Tamiia Poitier, Tracie Thoms, Rose McGowan, Jordan Ladd, Mary Elizabeth Winstead, Quentin Tarantino, Marcy Harriell, Eli Roth