16 Haziran 2018 Cumartesi

Ölümsüzler (Immortals)




2011 yapımı mitoloji konulu bir film. Eski Yunan tanrıları ve titanların savaşı ana konu. ‘’Titanların öfkesi’’ ve ‘’Titanların savaşı’’ filmleri ile benzerlikler taşıyor. Imdb puanı bu 2 filmden yüksek olsa da bana göre diğer filmlerin  seviyesine erişememiş bile. Zaten bu tarz filmler bilgisayar efektleri ağırlıklı olduğu için, mekanın muhteşem olması ya da film setinin harika olması gibi bir olay da pek kalmıyor. Bazı filmlerde filmin içinde gibi hissedersin ya kendini, görsel efektlerin bilgisayar ile yapılıyor olduğunu bilmene rağmen, bu filmde sanki tiyatro sahnesinde bir oyun izliyormuşum hissine kapıldım. Replikler bilindik ve sıradan, oyunculuklar ise kötü, figürasyon zayıf, yetersiz ve yapmacık.  Filmdeki  en iyi oyuncu filmin sonundaki Teseus’un oğlu J
Bu tarz filmlerde bana hep ‘’Yüzüklerin efendisi’’ kopyalaması varmış gibi geliyor. Belki bir ‘’Yüzüklerin efendisi’’ hayranı olarak bu sahneleri görünce aklıma hep aynı film geldiği içindir J  Kule sahnesi, kuleden düşman ordularının görüntüsü, düşmanın dev kale duvarlarına saldırışı tipik ‘’yüzüklerin efendisi’’  sahneleri.
Kasvetli, bilindik, sıradan, sıkıcı bir film. Bitsin diye sabırsızlandığım, bitince mutlu olduğum bir film. Bence kesinlikle imdb puanını haketmiyor. Bana göre 10 üzerinden 4,5.

IMDb puanı: 6.0
Gösterim tarihi: 2011
Süresi: 1 saat 50 dakika
Türü: aksiyon, dram, fantastik
Yönetmen: Tarsem Singh
Oyuncular: Henry Cavill, Stephen Dorff, Mickey Rourke, Luke Evans, John Hurt, Isabel Lucas, Freida Pinto, Kellan Lutz